A gonorrhea ravasz betegség

780
HOZZÁSZÓLÁS:

A gonorrhea “ravasz” betegség, a gyengébbik nem körében nehéz felismerni.
Az esetek kb. 20%-ánál megjelennek a tünetek, de azok nagyon enyhék. Ha valakvirus-bakterium-sulyos-fertozesek-05i a nagy rizikójú csoportba tartozik (ha több szexuális partnere van, és nem használ akadály típusú fogamzásgátlót), annak állandóan figyelnie kell azokat az apró jeleket, amelyek árulkodók lehetnek. A tünetek kb. egy héttel a fertőzés után jelentkeznek.

A következőkre kell figyelni: Fehér, krémszerű hüvelyváladék, amely a fertőzött méhnyakból származik, és a méhnyakgyulladás mukopurulens váladéka. Lehet, hogy fel sem tűnik, mert a szokásos folyással összehasonlítva csak kissé látszik sűrűbbnek (a chlamydia is hasonló váladékot termel, de az hígabb, mint a gonorrhea esetében).

A gonorreával kezelt nők többségét akkor kezdik kezelni, amikor férfipartnerüknél a betegséget felismerték. A férfiak kb. 80%-ánál észlelhető tünetek vannak, mivel a fertőzés a húgycsőben telepszik meg, a nőknél viszont a méhnyakban, amely jobban el van rejtve. 2-7 nappal a fertőzés után a férfi vagy partnere a következő tüneteket észlelheti:

  • Gyakori fájdalmas vizelés,
  • A péniszből sárgásfehér, gennyszerű váladék távozik, amely nyomot hagy az alsóneműn,
  • A pénisz hegye vörös és érzékeny.
  • Rektális gonorreánál fájdalmas a székelés, a végbélnyílás fáj és viszket, véres, gennyszerű váladék távozik.
  • A torok gonorrheánál a nyelés fájdalmas, a mandulák megdagadnak. Orális szex során a nő a fertőzött férfitól sokkal inkább megkapja a torok gonorrheát, mint fordítva. Ennek az oka ugyanaz, amiért a férfiakon a tünetek jobban észlelhetők. A férfiak fertőzése egészen kint, a húgycsőben helyezkedik el, míg a nőké belül, a méhnyakban.

Összegezésképp, mivel a tünetek felismerése ilyen nehéz a gonorrheánál, az egészség legfőbb biztosítéka a következő 3 pilléren nyugszik:

1. Korlátozni kell a szexuális partnerek számát. Minél kevesebbszer van az ember kitéve a veszélynek, annál kisebb az esély arra, hogy megkapja a betegséget.

2. Akadály típusú fogamzásgátlókat kell használni (gumi óvszer és diafragma), amely megakadályozza a baktériumok bejutását a méhnyakba.

3. Vizsgáltassuk meg magunkat, ha valamilyen nemi úton terjedő betegségre gondolunk, hogy a betegséget korai fázisában tudjuk kezelni, különösen akkor, ha nagy rizikójú csoportba tartozunk.

780
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]