Amit tudnia érdemes a gonorrhea diagnózisáról

588
HOZZÁSZÓLÁS:

Azoknak a nőknek a többségét, akiknél a gonorrheát felfedezték, csak akkor kezdik kezelni, ha a tünetek a partnerüknél láthatóvá válnak, és a betegséget felismerték. A többi nőnél a gonorrheát akkor gonorrheakezdik kezelni, amikor a szokásos nőgyógyászati vizsgálaton kiderül, hogy valószínűleg gonorrheával fertőzöttek.

A gonorrhea diagnózisa

A medencevizsgálat során, ha a doktor úgy látja, hogy a méhnyak vörös, vagy a közepéből váladék távozik, akkor pamuttamponnal mintát vesz a váladékból.

Az egyik gumikesztyűs ujjával a hüvelybe nyúl a méhnyak közelébe, a másik kézzel pedig kívülről nyomást gyakorol az alhasra, és ha érzékenységet vagy fájdalmat tapasztal a többi nemi szervnél, az annak a jele lehet, hogy a betegnek több szervre kiterjedt gonorrheája van.

Egyes orvosok a mintát megvizsgálják mikroszkóp alatt, ún. Gram-tesztet alkalmazva, amely abból áll, hogy a baktériumokat speciális festékkel megfestik, hogy jobban látsszanak. Ha a baktériumok jól láthatók, az orvos azonnal elkezdheti a kezelést.

Ha a baktériumok nem láthatók jól, vagy ha rutinvizsgálatról van szó, a mintát laboratóriumba küldik tenyésztésre, amelynek az ideje két naptól egy hétig terjedhet. Ha gonorrheára gyanakszanak, és a Gram-festés eredmény negatív, a mintát mindig el kell küldeni tenyésztésre hogy az eredmény egyértelmű legyen. A negatív Gram-festés azt jelentheti, hogy a fertőzés a nemi szervekben feljebb kiterjedt már annál a pontnál ahonnan a mintát vették.

Amikor vizsgálnak bennünket, ajánlatos mintát vetetni a torokból, a végbélnyílásból és a méhnyakból is, mert ha gonorrhea-fertőzésünk van az egyik helyen, akkor az legalább még egy helyen előfordul, és lehet, hogy másféle kezelést igényel.

A gonorrhea a torokra és a végbélnyílásra leginkább orális vagy anális közösüléssel terjed át, de volt már olyanra is példa, amikor a baktériumokat a nemi szervekről az ujjak juttatták a szájba vagy a végbélnyílásba. A Gram-festés nem ad megbízható eredményt torok- és rektális gonorrhea esetén, ezért ezeket a mintákat mindig ki kell tenyészteni.

Amíg a teszt eredményeire várunk, tartózkodni kell a szexuális élettől, hogy ne fertőzzünk meg mást, abban az esetben, ha gonorrheánk van.

588
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]