Hogyan kezelhető a Chlamydia-fertőzés terhesség alatt?

875
HOZZÁSZÓLÁS:

A jó hír a chlamydiával és a terhességgel kapcsolatban az, hogy a chlamydiát egyszerűen meg lehet gyógyítani ilyenkor is. Nem szabad tetracyclint vagy doxyciclint szedni, amit gyakran írnak fel chlamydiára, de erythromycint lehet.Chlamydia4

Lényeges a betegség szűrése terhesség alatt

A nehézség a Chlamydia-fertőzés felismerésében van. A Járványügyi Központok azt javasolják, hogy minden terhes nőnél ellenőrizzék a chlamydiát a harmadik trimeszterben. Egyes orvosok az első trimeszterben is elvégzik a tesztet, mások egyáltalán nem. Kérdezzük meg az orvosunkat, hogy ő megvizsgálja-e!

Ha nem kezelik, a chlamydia mind az anyánál, mind a gyereknél gondokat okozhat. Azok az anyák, akiknek Chlamydia-fertőzésük van, nagyobb eséllyel kapnak endometritist (a méh endometriumának gyulladása) szülés után.

A kezeletlen chlamydia szerepet játszik a koraszülésekben és a kis születési tömegben. Azoknak az újszülötteknek, akik Chlamydiával fertőzött anyától születtek, 25-50%-a kap konjunktivitiszt (a szem fertőzése), amely általában a szülés után hét-tizenöt nappal jelentkezik.

Ezenkívül öt-tizenöt százalékuknál fejlődik ki tüdőgyulladás egy-három hónapos korukban, és fogékonyak fülgyulladásra és alsó légúti betegségekre, pl. broncholitiszra. Azok az újszülöttek, akiknél a felsorolt panaszok jelentkeznek, szájon át erythromycint kaphatnak.

Az erythromycin létezik kenőcsben is, és néha használják megelőző intézkedésként olyan anyáknál, akiknek a terhesség alatt Chlamydia-fertőzésük volt.

Azoknál az újszülötteknél viszont, akiknél tenyésztéssel állapították meg a konjunktivitiszt, nem ez a választandó kezelés, mivel nem hat azokra a baktériumokra, melyek később tüdőgyulladást okozhatnak.

875
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]