Tényleg kellenek a védőoltások?

801
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha nem tudjuk eldönteni, hogy beoltassuk-e magunkat vagy gyermekünket a kötelezőkön kívül más betegség ellen is, forduljunk olyan orvoshoz, akihez bizalmunk van. Ő majd megítéli, hogy az oltás az adott helyzetben szükséges vagy célszerű-e, és megmondja az esetleges oltás legmegfelelőbb időpontját.védőoltások

A gyermekorvosok véleménye

A gyermekorvosok gyakran mondják, hogy aki már látott egy-egy súlyos betegségben szenvedő gyermeket, az nem tudja megérteni, hogy sok szülő miért hadakozik az oltások ellen, hiszen az oltásokkal a maradandó károsodások is könnyen megelőzhetők.

Az oltás beadása csak ritka esetekben ellenjavallt, pl. olyankor, ha a meglévő alapbetegségre nincs jó hatással, így pl. az epilepsziás gyermekeket nem szabad szamárköhögés ellen beoltani, mert beigazolódott, hogy az oltás ronthat az állapotukon.

Az egészséges csecsemőkre nézve ez az oltás semmiféle veszélyt nem jelent. Az oltás előtt el kell döntenünk, hogy az enyhe mellékhatásokat vagy a betegség kockázatát választjuk-e. Ajánlatos az oltást választani.

Az oltási naptár

Az oltási naptár a védőoltások beadásának menetrendje. Ezek időpontját úgy határozzák meg, hogy a szervezet immunapparátusa az aktív védőoltásra kedvező ellenanyag-termeléssel válaszolhasson. Megszabják azt is, hogy az egyes oltások között mennyi időnek kell eltelnie.

Beoltassuk-e magunkat egyáltalán?

Sokan úgy vélik, hogy a civilizált, biztonságos Közép-Európában a fertőző betegségek már nem jelenthetnek komoly kockázatot, és azt gondolják, itt nincs értelme a mindenféle betegség elleni oltásnak.

Ugyanakkor az orvosok véleménye sem egyezik meg mindig a védőoltások tekintetében. Az utóbbi években egyre többen vannak azon a véleményen, hogy a betegségeket nem csak ilyen „természetellenes” módon lehet megelőzni. Úgy vélik, hogy az egészséges életmód és a helyes táplálkozás elegendő védelmet nyújt a kórokozók ellen.

Oltás: IGEN vagy NEM?

A legjobb védelem a betegségek ellen a tökéletes immunrendszer.

Az valóban igaz, hogy a jól működő immunrendszer – különösen a speciális antitestek révén – minden kórokozót le tud küzdeni. Ennek azonban az a feltétele, hogy a szervezet elegendő mennyiségű antitestet tudjon előállítani, mielőtt a betegség elhatalmasodik rajta.

Legjobb az arany középút!

Különösen veszélyes betegségeknél ne bízzuk a jó szerencsére, hogy immunrendszerünk képes-e megbirkózni a kórokozókkal vagy sem, hiszen az oltásban nem részesült beteget végül is antibiotikummal kell meggyógyítani.

Ez azonban árt az immunrendszernek, hiszen a szintetikus gyógyszerek tönkreteszik a szervezet védekezőerejének jelentős részét. Egy harminc éve praktizáló gyermekorvos arról számolt be, hogy az utóbbi években újra találkozott olyan halálesetekkel, amelyeket a kanyaró okozott. A szülők egyszerűen nem hitték el, hogy ez a betegség veszélyessé válhat, és ezért gyermekeiket nem oltatták be.

801
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]