Mit kell tudni a trichomonász terjedéséről?

776
HOZZÁSZÓLÁS:

Az Egyesült Államokban évente körülbelül hárommillió embert fertőz meg a Trichomonas vagihalis nevű parazita, és világszerte 180 milliót. Egysejtű, ún. protozoon kórokozóról van szó, amely mind férfiakban, mind nőkben élhet.trichomonász

Különös, hogy a legtöbb nőnél (de nem mindegyiknél) határozott tüneteket okoz az élősködő, másoknál (és ismét nem az összesnél) viszont nem. Férfiakban az élősködő a húgycsőben (ezen át távozik a vizelet és a sperma a hímvesszőn keresztül) és a prosztatában él.

Nőknél a Trichomonas a hüvelyben található, és igen kellemetlen elviselni a szagos váladékot meg az egyéb tünetek okozta kifejezett kellemetlenségeket. Ha azonban a Trichomonast azonosították, akkor a kezelés célratörő és hatékony.

Hogyan terjed?

A Trichomonas kedvel bármilyen nedves felületet: mosdókendőt, törülközőt, fehérneműt, fürdőruhát, vécéülőkét. Igen, a vécéülőkét. Ez az egyetlen szexuális úton terjedő betegség, amely a vécéülőkéről is megfertőzhet. A trichomonas a műanyag ülőkén két óra hosszat is életben marad.

Életben marad a vibrátorokon és a hüvelyöblítéshez használt eszközökön, valamint uszodákban és fürdőkben. De a kórokozó leginkább a fertőzött egyének hüvely vagy péniszváladékaival kerül át, nemi érintkezéssel vagy ujjal.

Mivel a parazita általában a bélben él, megfertőzheti a hüvelyt a széklettel, ha helytelenül, hátulról előre töröljük meg magunkat, nem pedig fordítva, vagyis a hüvellyel ellentétes irányba.

Nem tisztázott az oka, de a trichomonász gyakoribb erős dohányos nőknél. Természetesen gyakoribb olyanoknál, akik rendszeres nemi életet élnek, gyakran a Candida-fertőzéssel vagy gonorreával egyszerre, de megkaphatják olyan lányok is, akik nem élnek még szexuális életet, valamilyen módon a fentebb említettek közül.

Ha nem kezelik, évekig meghúzódhat a szervezetben, jelen van, de nem akut formában. Ezt érdemes tudni, ha egy nőnek akut trichomonásza van, anélkül, hogy a férjén vagy barátján kívül (akik tünetmentesek) mással is kapcsolata lett volna. Mivel nem képződnek antitestek ezzel az élősködővel szemben, könnyen megkaphatjuk újra és újra, különösen egy nem kezelt, tünetmentes partnertől.

776
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]