Védekezés a fertőzések ellen – A védőoltások jelentősége

559
HOZZÁSZÓLÁS:

Gyermekkorban és fiatal felnőttkorban a legtöbb halálozás a fertőző betegségek következménye. A védőoltások, a vakcináció bevezetése óta immunrendszerünk eredményesen harcol korgyogyszerek-oltas-sulyos-fertozesek-02ábban rettegett betegségek – agyhártyagyulladás, kanyaró, tetanusz – ellen, így ezek már jóval kisebb veszélyt jelentenek.

Sokféle módszert dolgoztak ki az immunrendszer serkentésére, és ha a gyermek idejében megkap minden védőoltást, akkor szervezete védve lesz a fertőzésektől. A legtöbb védőoltás veszélytelen, és csak enybe mellékhatásokat okoz.

A szervezet immunizálása

Az immunizálás általános fogalom; lényegében az a módszer, eljárás, amelyben gyógyszerekkel, tehát külső segítséggel készítjük fel a szervezetet a fertőzésekkel való küzdelemre.

Az immunizálás védőoltásokkal történik, mégpedig általában injekció formájában. A védőoltásokban a kórokozók (baktériumok vagy vírusok) elölt vagy legyengített formái vannak, és ezek ösztönzik a szervezetet, hogy antitesteket termeljen a betegségekkel szemben.

Az eljárás alkalmassá teszi a gyermek immunrendszerét arra, hogy ha életében később találkozik egy fertőző ágenssel, akkor felismerje azt, és el is tudja pusztítani. Ez az aktív védőoltás lényege. (Másik módszer a kész, már megtermeltetett antitestek beadása, de ez csak rövid távú védettséget nyújt.)

A védőoltások számos olyan fertőző betegség ellen nyújtanak tartós védelmet, amelyek (másképpen) nem kezelhetők, illetve olyan gyorsan terjednek, hogy kezelésük másképp nem biztosítható.

Minden betegség más vakcinát igényel, mert az immunrendszer minden behatoló ellen más-más antitestet képez. A legtöbb fertőzésben ismételt oltások szükségesek ahhoz, hogy az immunrendszer kellő mennyiségű antitestet termeljen, és a védelmet a megfelelő szinten tartsa.

559
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]